Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- 1 fiske şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Açmak için nişasta
- Üstüne tereyağı
- 300gr ceviziçi
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon
- 3 yumurtayı sütü sıvıyağı sirke 1 er fiske tuz ve şeker kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamur 30 dk dinlendirilir.
- Hamur dinlendikten sonra 60 bezeye ayrılır.Her beze altına ve üstüne nişasta serperek tabak büyüklüğünde açılır.Daha sonra üst üste konularak tepsi büyüklüğünde açılır.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Arasına dövülmüş ceviz konulur.En son yufkayı da yerleştirince baklava dilimi şeklinde kesilir.
- Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir(yaklaşık 1 saat)
- Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür. şerbetini çekmesi için en az 3-4 saat bekletilir ve afiyetle yenirr.
0 Comments:
Post a Comment