17 Ocak 2010 Pazar

Baklava





Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • 1 fiske şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için nişasta
  • Üstüne tereyağı
  • 300gr ceviziçi
Şerbeti İçin:
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon
YAPILIŞI:

  1.  3 yumurtayı sütü sıvıyağı sirke 1 er fiske tuz  ve şeker kabartma tozu ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yoğrulur.Hamur 30 dk dinlendirilir.
  2. Hamur dinlendikten sonra 60 bezeye ayrılır.Her beze altına ve üstüne nişasta serperek tabak büyüklüğünde açılır.Daha sonra üst üste konularak tepsi büyüklüğünde açılır.
  3. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Arasına dövülmüş ceviz konulur.En son yufkayı da yerleştirince baklava dilimi şeklinde kesilir.
  4. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir(yaklaşık 1 saat)
  5. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülür. şerbetini çekmesi için en az 3-4 saat bekletilir ve afiyetle yenirr.

0 Comments: