19 Ocak 2010 Salı

Saray Sarma



Malzemeler:

  • 4 s.b. süt
  • 1 s.b. un
  • 1 s.b. şeker

Piştikten sonra :
  • 50 gr. margarin
  • 1 pkt vanilya
Muhallebi soğuduktan sonra üzerine sürmek için:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Aralarına koymak için:

  • 2 adet muz
Süslemek için :

  • Vişne veya çilek

Yapılışı:

  1. Un, şeker ve süt bir tencereye alınarak karıştırılır. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelince de dek pişirilir.
  2. Ocaktan alınarak vanilya ve margarin ilave edilir. Mikser ile çırpılır. Hindistan cevizi yayılmış tepsiye muhallebi dökülür yayılır. 30 dk. buzdolabında bekletilir.
  3.  Buzdolabından çıktıktan sonra krem şanti sürülür. Tekrar dolaba alınır. 20 dk. Daha bekletilir. Dilimlenir. Aralarına jülyen (ince uzun ) doğranmış muz konularak sarılır. Vişne veya çilek ile süslenerek servis yapılır.

0 Comments: