Malzemeler:
- 4 s.b. süt
- 1 s.b. un
- 1 s.b. şeker
Piştikten sonra :
- 50 gr. margarin
- 1 pkt vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Aralarına koymak için:
- 2 adet muz
- Vişne veya çilek
Yapılışı:
- Un, şeker ve süt bir tencereye alınarak karıştırılır. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelince de dek pişirilir.
- Ocaktan alınarak vanilya ve margarin ilave edilir. Mikser ile çırpılır. Hindistan cevizi yayılmış tepsiye muhallebi dökülür yayılır. 30 dk. buzdolabında bekletilir.
- Buzdolabından çıktıktan sonra krem şanti sürülür. Tekrar dolaba alınır. 20 dk. Daha bekletilir. Dilimlenir. Aralarına jülyen (ince uzun ) doğranmış muz konularak sarılır. Vişne veya çilek ile süslenerek servis yapılır.
0 Comments:
Post a Comment