Pandispanyası İçin:
(24 cm.lik pasta çemberine göre)
• 4 yumurta
• 3 kahve fincanı şeker
• 4 kahve fincanı un
• 9 yemek kaşığı ılık su (tam dolu olmayan küçük kahve fincanına denk geliyor)
• 3 yemek kaşığı kakao ( 25 gramlık bir paket)
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilin
Pandispanyanın hazırlanışı:
• Un, kabartma tozu, vanilin ve kakao karıştırılarak 3-4 kez elenir ve bir kenarda bekletilir.
• Yumurta ile toz şeker mikserin yüksek devri ile yaklaşık 10 dakika çırpılır. (Mutlaka 10 dk.Böylece pandispanyanız daha yumuşak olacaktır.)
• Kabaran ve yoğunlaşan yumurta-şeker karışımına ılık su ile önceden elenen toz malzemeler eklenir ve yumurtaların sönmemesine dikkat ederek tahta kaşıkla karıştırılır.
• 175 derecede 40-45 dakika pişirilir.
• Soğuması için ızgara üzerine alınarak bekletilir.
Ara Kreması İçin:
• 1/2 litre süt ( 500 ml.)
• 125 gr toz şeker (bir su bardağından bir parmak eksik)
• 75 gr buğday nişastası (bir su bardağından bir parmak eksik)
• 1 yumurta
• 50 gr tereyağı ya da margarin
• 1 paket vanilin
Kremanın Hazırlanışı:
• Sütü bir tencereye alıp kaynatın.
• Ayrı bir kapta toz şeker, nişasta ve yumurtayı iyice karıştırın.
• Kaynayan sütten bir kepçe ile alarak karışımı ılıştırın ve kaynayan süte ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Pişen muhallebi ocaktan alındıktan sonra tereyağı ve vanilin ilave edilerek iyice karıştırılır. (Muhallebiniz çok koyu olursa ya da tadını daha da güzelleştirmek isterseniz muhallebi ılıdıktan sonra 1 paket toz krem şanti ekleyip çırpın.)
Krokan için:
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 yemek kaşığı su
• 1 su bardağı fındık ( istenirse antepfıstığı veya ceviz de kullanılabilir)
Krokanın yapılışı:
• Şekeri tavaya alıp eriterek su eklenir.Dövülmüş cevizi ya da fındığı da ekleyip karıştırın.Karamelize kıvama gelince yağlı kağıt üstüne yayıp donmasını bekleyin.
• Soğuyup katılaşan krokanlar parçalanır ve et döveceği ile ufaltılır.
Pastanın yapılışı:
• Soğuyan pandispanya 3 kata ayrılır.
• Her kat arasına bolca krema sürülür ve üzerine krokan serpilir.
• En üst kat kapatıldıktan sonra katı kıvamda hazırlanan krem şanti ile pasta kaplaması yapılır.
• Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.
0 Comments:
Post a Comment