14 Ocak 2010 Perşembe
Pastane Poğaçası
Malzemeler:
-1 paket margarin(mümkünse 1-2 saat önceden oda sıcaklığında bekletin ya da dolaptan çıkardığınızda rendeleyin)
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için)
-Yarım paket yaşmaya
-2 yemek kaşığı şeker
-2 yumurta(1'nin sarısı üstüne)
-Aldığı kadar un
Yapılışı:
1-)Margarini elle ezip yumuşatın.Yumurtaları ekleyip birbirine yedirin.
2-)Süt,şeker,tuz,ılık suda eritilmiş mayayı ekleyin.Karıştırın.
3-)Aldığı kadr unla yumuşak bir hamur elde edin.
4-)Hamuru 15-20 dk dolapta bekletin.Çıkarınca yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp istediğiniz şekli verin.Biz içine peynir koyduk siz de istediğiniz harcı hazırlayıp koyabilirsiniz.
5-)Şekil verdiğiniz poğaçaları yağladığınız tepsiye dizip 1 saat ılık ortamda mayalandırın.
6-)Tepsi mayası geldikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.180-200 derecede pişirin.
Gönderen ***** zaman: 12:57
Etiketler: Hamur işleri
Subscribe to:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 Comments:
Post a Comment