15 Ocak 2010 Cuma

Profiterol





Hamuru için
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 yumurta
  • 1 vanilya
Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1/2 su b un.
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1.5 su bardağı şeker
Çikolata Sosu için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 80 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:

  1. 1,5 su bardağı suyu tencerede kaynatıp içine 100 gr margarini 1 fiske tuzu 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyip karıştırın.
  2. Daha sonra 1 su bardağı unu ,1 çay kaşığı nişastayı ve vanilyayı ekleyip birbirine yedirin.5-6 dakika kısık ateşte hamuru pişirin.
  3. Ocaktan aldıktan sonra biraz ılındırın.Hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin(ister elle,ister mikserle)Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

  4. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye krema torbasıyla çok büyük olmayacak şekilde sıkın.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
  5. Profiterol hamurunuz fırında pişerken kremasını hazırlayın.4 su bardağı sütü bit tencereye koyun.Üstüne 1,5 su bardağı şekeri 1/2 su bardağı unu 1/2 su bardağı nişastayı ekleyip pişirin.Kremanız katı olduysa içine 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpın.
  6. Profiteroller fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra içine kremasını doldurun.
  7. Çikolata sosunu da sos için olan malzemeleri sıvıyağ hariç karıştırıp pişirin piştikten sonra 2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip çırpın.
  8. Profiterollerin üzerine çikolata sosunu ister önceden isterseniz servis anında dökün.

0 Comments: