
Hamuru için
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı nişasta
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 yumurta
- 1 vanilya
- 4 su bardağı süt
- 1/2 su b un.
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1.5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
- 80 gr bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı suyu tencerede kaynatıp içine 100 gr margarini 1 fiske tuzu 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyip karıştırın.
- Daha sonra 1 su bardağı unu ,1 çay kaşığı nişastayı ve vanilyayı ekleyip birbirine yedirin.5-6 dakika kısık ateşte hamuru pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra biraz ılındırın.Hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin(ister elle,ister mikserle)Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
- Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye krema torbasıyla çok büyük olmayacak şekilde sıkın.170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Profiterol hamurunuz fırında pişerken kremasını hazırlayın.4 su bardağı sütü bit tencereye koyun.Üstüne 1,5 su bardağı şekeri 1/2 su bardağı unu 1/2 su bardağı nişastayı ekleyip pişirin.Kremanız katı olduysa içine 1 paket krem şanti ekleyip mikserle çırpın.
- Profiteroller fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.Soğuduktan sonra içine kremasını doldurun.
- Çikolata sosunu da sos için olan malzemeleri sıvıyağ hariç karıştırıp pişirin piştikten sonra 2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip çırpın.
- Profiterollerin üzerine çikolata sosunu ister önceden isterseniz servis anında dökün.
0 Comments:
Post a Comment